GINECOLOGÍA Y OBSTETRICIA

 

 

PREVENCIÓ I TRACTAMENT DE OSTEOPOROSI

L'osteoporosi és una malaltia que afecta dones i homes, però principalment és major en el sexe femení, com a conseqüència del dèficit hormonal que es produeix a la menopausa. El concepte de prevenció d'osteoporosi és complex i abasta totes les edats. La prevenció primària és dirigida a estimular els factors determinants de desenvolupament normal de l'os per assolir el pic màxim de massa òssia. La prevenció terciària està dirigida a evitar fractures en individus amb important disminució de massa òssia. L'objectiu del qualsevol d'aquestes intervencions és evitar en última instància, la producció de factures patològiques. Les estratègies higiènic-dietètiques i canvis en els estils de vida estan àmpliament justificades a la base a múltiples estudis; en canvi, el tractament preventiu farmacològic té cost econòmic i pot produir efectes adversos en certs subjectes.

DIRECTRIUS PROVISIONALS PER PREVENIR LA TRANSMISSIÓ SEXUAL DEL VIRUS ZIKA -

ESTATS UNITS, 2016

El virus de Zika (ZIKV) és un virus del gènere Flavivirus, de la família Flaviviridae, grup IV de l'ordre sense classificar.Té interès en medicina per produir la febre de Zika. La febre i el virus porten el nom del Bosc de Zika a Uganda on el virus es va aïllar per primer cop el 1947.

IMPACTO DEL EMBARAZO EN MUJERES CON D-TRANSPOSICIÓN DE GRANDES ARTERIAS SOMETIDAS A SWITCH ATRIAL

Muchas de las pacientes (ptes) con d-transposición de grandes arterias (DTGA) sometidas a switch atrial se encuentran en edad reproductiva, tratándose de un grupo de riesgo moderado, por la fisiología de ventrículo derecho sistémico (VDS). Describimos los resultados de los embarazos (E) de las ptes con DTGA y switch atrial de nuestra unidad de cardiopatías congénitas del adolescente y del adulto.

EL CÁNCER DE MAMA EN 2015 SE ENCAMINA HACIA UN TRATAMIENTO INDIVIDUALIZADO

En 2013, la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM) puso en marcha una campaña de comunicación bajo el lema “En Oncología cada AVANCE se escribe con MAYÚSCULAS”. El objetivo era dar a conocer la evolución y los avances médicos que se han sucedido en estas últimas décadas en el tratamiento de los diferentes tumores. Así, coincidiendo con el Día Internacional de Cáncer de Mama, que se celebra cada 19 de octubre, la SEOM quiere poner el acento en algunos de los hitos más importantes.